Projecten


Naast de afgeronde publicaties, geplaatste herdenkingspanelen en schilderijen zijn er diverse projecten  gepland waaraan de stichting WW2research zelf werkt of medewerking aan derden verleend. Een aantal plannen worden hier nader toegelicht.Serie "De luchtoorlog boven Zeeland"


In april 2017 verscheen het boek 'De luchtoorlog boven Zeeland, deel I, Noord-Beveland'. De auteurs, Wim de Meester en Kees Stoutjesdijk, hebben besloten een serie boeken over de luchtoorlog boven Zeeland ter maken. Hiervoor is een planning opgesteld:Uitgave "Target Waalhaven", de aanval van No. 600 Squadron op vliegveld Waalhaven, 10 mei 1940"


Op 10 mei 1940 werd door No. 600 'City of London' Squadron, RAuxAF, een voor het squadron fatale aanval uitgevoerd op de duitse troepen op vliegveld Waalhaven. Van de zes Britse toestellen werden er vijf neergeschoten, waarbij zeven bemanningsleden om het leven kwamen. Elk jaar komt een delegatie van het sqaudron poppykransen leggen op de zeven graven. In mei 2020 is de publicatie 'Target Waalhaven' uitgegeven, waarin deze aanval wordt toegelicht en tevens alle acties die daarna zijn opgezet zoals de identificatie van vier bemanningsleden, de jaarlijkse bezoeken en de in 2010 en 2016 geplaatste herdenkingspanelen.


 

PROJECTEN