Lezing WtV

Lezing Wings to Victory 25 april 2019

Lezing Wings to Victory

Op 25 april 2019 is aan een volle zaal bij Wings to Victory een lezing gegeven waarin de aanwezigen zijn geïnformeerd over de voortgang van het project 'De luchtoorlog boven Zeeland'. Daarbij werd ingegaan op enkele voorvallen uit deel 2 Schouwen Duiveland en een sneak preview van deel 3, Zeeuws-Vlaanderen.


Reactie van WtV na de lezing: 

Op donderdag 25 april vond de lezing plaats over de luchtoorlog boven Zeeland. Kees Stoutjesdijk als hoofdspreker met aanvullingen van Wim de Meester wist een ieder te boeien met mooie maar ook schrijnende verhalen. De bereidheid tot opoffering van heel veel jonge mensen van over de hele wereld om ons te bevrijden van het Nazi-regime is indrukwekkend en maakt je stil.

Ook kregen we een inkijkje in het enorme werk wat zij gedaan hebben en nog steeds doen om hun boeken te maken. Treffend was dat Kees Stoutjesdijk schilderijen maakt over situaties(crashes e.d.) die hij in hun boeken beschrijft en deze originelen hangen bij de nabestaanden van de omgekomen vliegers over de hele wereld!


Bedankt Kees Stoutjesdijk en Wim de Meester voor deze mooie avond! Wilt u meer weten? Kijk ook eens op de pagina van WW2research!!! boeken kunt u bestellen onder de volgende link: https://ww2research.nl/winkel.html of door een berichtje te sturen naar info@ww2research.nl 


Verder is er ingegaan op het recente verleden en toekomstplannen van Wings to Victory. Meer info volgt!