Nieuws

WW2

RESEARCH

    IN HONOUR OF ALL WW2 AIRMEN

ACTUEEL NIEUWS

Artikel in PZC 29 september over deel 4 zuid-Beveland

Over deel 4 heeft de PZC een artikel gepuliceerd waarin de stand van zaken wordt weergegeven. Zie dit artikel

Deel 4 wordt uitgebracht in november 2021 maar is al te reserveren tegen de gereduceerde voorintekenprijs van € 45,95 (winkelwaarde in november 2021 is € 59,95. Reservering kan gemaakt worden door een mail aan info@ww2research.nl


Zoektocht naar twee oorlogsvliegers

Voor deel 4 hebben de auteurs informatie nodig over twee bermanningsleden die op Zuid-Beveland ondergedoken hebben gezeten. Wie kan ons helpen? Zie dit artikel
Reportage over deel 3, Omroep Zeeland

Op 28 mei 2020 heeft Omroep Zeeland een korte reportage geplaatst over het verschijnen van het derde deel in de serie   ‘De Luchtoorlog boven Zeeland’. Via een interview met de auteurs en lokale opnames wordt een beeld geschetst van dit omvangrijke deel. Zie Omroep Zeeland deel 3.


Artikel in PZC 28 maart 2020 over boeiende verhaal van Jim Keelan

Nieuwe schilderijen in de webwinkel

Er zijn nieuwe schilderijen aan de verzameling toegevoegd. De eerste betreft 1Lt. Stanhope die op 7 september 1943 in zijn P-47C Thunderbolt wordt neergeschoten. Hij overleeft de crash en wordt Prisoner of War. Life Magazine publiceert zijn verhaal met als middelpunt zijn Engelse vrouw Muriel, op het schilderij geportretteerd als ze haar man in zijn opstijgende Thunderbolt uitzwaait. De tweede is Spitfire Mk.IXc PV160 van No. 33 Squadron, dit toestel stort neer aan de Groeneweg in de Prins Willempolder onder de gemeente Schoondijke. De piloot W/O Roney komt hierbij om het leven.

De derde is Blenheim V5859 die op 12 augustus 1941 neerstort bij Philippine. Reproducties verkrijgbaar via de webwinkel.


Uitstel lezingen

Geplande lezingen in het voorjaar van 2020 zijn door de Corona maatregelen komen te vervallen. Nader bericht volgt of deze in het najaar alsnog worden verzorgd.

U kon ons eerder al vinden op de Zeeuwse Vliegdagen op 10 en 11 augustus 2019 op vliegveld Midden-Zeeland. Een belangrijk moment om ons project te presenteren, was op 31 augustus 2019 in Terneuzen. We hebben daar een lezing verzorgd in het kader van de activiteiten voor de herdenking van de Slag om de Schelde. 
Deel 3, Zeeuws-Vlaanderen 

Na de goede ontvangst van deel 2 in de serie 'De luchtoorlog boven Zeeland´ is inmiddels deel 3 verschenen en te koop, Zeeuws-Vlaanderen. De geplande officiele presentatie op 15 april is om reden van de Coronamaatregelen vervallen. Mogelijk volgt er een presentatie in het najaar. Het boek (in twee delen) is te koop via de webwinkel voor  € 59,95 (excl verzendkosten). 

Zie deel 3 voor meer informatie.