Nieuws

ACTUEEL NIEUWS

Deel 6B, Walcheren oktober 1940-september 1941, is op 24 november 2023 gepresenteerd

Het verhaal over Walcheren in de Tweede Wereldoorlog is weer een stukje verder in beeld gebracht. Deel 6B uit de serie ‘De luchtoorlog boven Zeeland’is op 24 november 2923 gepresenteerd bij Damen Naval in Vlissingen. Zie hier een fotoreportage

Deel 6B is te koop via de webwinkel.Deel 6A,  Walcheren 1939-september 1940, is op 30 maart 2023 gepresenteerd

Walcheren in de Tweede Wereldoorlog. Het zal veel mensen doen denken aan het bombardement van Middelburg, het bombardement van de dijken bij West-kapelle, Veere en Ritthem. Door de film ‘De Slag om de Schelde’ de gevechten bij de Sloedam. Daarmee is het verhaal van Walcheren in de periode 1939-1945 echter onvolledig. Dat blijkt wel uit het voorliggend deel 6A van de serie ‘De luchtoorlog boven Zeeland’. In dit deel nemen de auteurs u mee naar Walcheren, waarbij de luchtoorlog tot in detail wordt beschreven. De presentatie van deel 6A vond plaats op 30 maart 2023 in Veere.

Zie hier een fotoreportage

Deel 6A is te koop via de webwinkel.


Deel 5, Tholen en Sint Philipsland, op 7 april 2022 gepresenteerd

De presentatie van deel 5 vond plaats op 7 april 2022 in het gemeentehuis van Tholen.

Als speciale gasten waren aanwezig: Colonel Sadler, US Army, Chief Warrant Officer Morrison, US Army, Dhr. Rob van den Belt, Mr. Marvin Nauman (via vooraf opgenomen video uit de USA, met vertaling door mevr. Ria de Meester), dhr. Ab van Riel, REAS. Met dank aan de gemeente Tholen, in bijzonder burgemeester Sijbers en archivaris Fred van de Kieboom.

Zie hier een foto-impressie


Deel 5 is te koop via de webwinkel of via de reguliere boekhanden voor € 59,95.
Op 4 november 2021 was het dan zover: de presentatie van deel 4

En ze zijn er! De delen 4A en 4B, de luchtoorlog boven Zuid-Beveland, in een oplage van 600 sets. Vier pallets vol, zo'n 3 ton aan papier bij afgeleverd bij Kranse Printwrx. Was een hoop werk maar dan heb je ook wat. 

Over deel 4 heeft de PZC op 25 oktober 2021 een artikel gepubliceerd waarin de publicatie wordt aangekondigd.

Zie hier een kleine foto-impressie


Ook de Franse Ambassade schonk aandacht aan de bijeenkomst, zie Franse Ambassade


Deel 4 is te koop via de webwinkel of via de reguliere boekhanden voor € 59,95.
Zoektocht naar twee oorlogsvliegers

Voor deel 4 hebben de auteurs informatie nodig over twee bermanningsleden die op Zuid-Beveland ondergedoken hebben gezeten. Wie kan ons helpen? Zie dit artikelReportage over deel 3, Omroep Zeeland

Op 28 mei 2020 heeft Omroep Zeeland een korte reportage geplaatst over het verschijnen van het derde deel in de serie   ‘De Luchtoorlog boven Zeeland’. Via een interview met de auteurs en lokale opnames wordt een beeld geschetst van dit omvangrijke deel. Zie Omroep Zeeland deel 3.


Artikel in PZC 28 maart 2020 over boeiende verhaal van Jim Keelan

Nieuwe schilderijen in de webwinkel

Er zijn nieuwe schilderijen aan de verzameling toegevoegd. De eerste betreft 1Lt. Stanhope die op 7 september 1943 in zijn P-47C Thunderbolt wordt neergeschoten. Hij overleeft de crash en wordt Prisoner of War. Life Magazine publiceert zijn verhaal met als middelpunt zijn Engelse vrouw Muriel, op het schilderij geportretteerd als ze haar man in zijn opstijgende Thunderbolt uitzwaait. De tweede is Spitfire Mk.IXc PV160 van No. 33 Squadron, dit toestel stort neer aan de Groeneweg in de Prins Willempolder onder de gemeente Schoondijke. De piloot W/O Roney komt hierbij om het leven.

De derde is Blenheim V5859 die op 12 augustus 1941 neerstort bij Philippine. Reproducties verkrijgbaar via de webwinkel.Uitstel lezingen

Geplande lezingen in het voorjaar van 2020 zijn door de Corona maatregelen komen te vervallen. Nader bericht volgt of deze in het najaar alsnog worden verzorgd.

U kon ons eerder al vinden op de Zeeuwse Vliegdagen op 10 en 11 augustus 2019 op vliegveld Midden-Zeeland. Een belangrijk moment om ons project te presenteren, was op 31 augustus 2019 in Terneuzen. We hebben daar een lezing verzorgd in het kader van de activiteiten voor de herdenking van de Slag om de Schelde. 
Deel 3, Zeeuws-Vlaanderen 

Na de goede ontvangst van deel 2 in de serie 'De luchtoorlog boven Zeeland´ is inmiddels deel 3 verschenen en te koop, Zeeuws-Vlaanderen. De geplande officiele presentatie op 15 april is om reden van de Coronamaatregelen vervallen. Mogelijk volgt er een presentatie in het najaar. Het boek (in twee delen) is te koop via de webwinkel voor  € 59,95 (excl verzendkosten). 

Zie deel 3 voor meer informatie.